De feestdagen in het klein

De afgelopen jaren verliepen enorm anders dan we normaliter gewend zijn. Dat bleef niet bij de lente, zomer en herfst. Nee, de crisis strekte door tot in de winter en daar voorbij. Dat betekent dat we al eens de feestdagen op een andere manier hebben moeten vieren. Dit jaar gaat het allemaal een stukje beter maar we zijn nog niet terug bij het oude. En daarnaast, zijn die feestdagen in het klein ook wel leuk. In deze blog vertel ik je hoe je ze voorbereid. Lees je mee?

Thuis of op kantoor

De feestdagen zoals kerst vieren we vaak thuis maar ook op het werk. Het staat voor een feestelijke tijd waarin we, ook als we niet gelovig zijn, even stilstaan en dankbaar zijn voor wat we hebben. Hoe pak je dat nu aan? Thuis nodigen we misschien niet iedereen uit en houden we het bij visite op één dag. Op het kantoor kunnen we iets meer uitpakken. Zo versieren we de boel en kijken we naar presentjes voor de werknemers.

Voor de werknemer in het kleine team

We zagen vorig jaar pas echt wat een impact die kerstpakketten bijvoorbeeld hebben. Werknemers hebben hierdoor veel meer het gevoel dat er aan hen gedacht wordt. Als je een klein team onder je hebt kan een zelf een kerstpakket samenstellen particulier. Je kan het dan zelfs bestellen voor verschillende vrienden of familieleden.

…en in het grote team

Als je een groter team hebt, zal het lastig worden om voor iedereen zelf aan de slag te gaan. Gelukkig zijn er ook pakketten die al vooraf in elkaar gezet en samengesteld zijn. Ook hier ontbreekt het je werknemers aan niets. Zo’n cadeau laat de waardering vanuit het bedrijf blijken en zorgt ervoor dat men iets extra’s heeft met de feestdagen. Laten we eerlijk zijn, iedereen vindt het leuk om zo nu en dan een cadeautje uit te pakken.

Voor dierbaren op afstand

Of we weer bij iedereen over de vloer kunnen komen dit jaar is nog niet duidelijk. De tijd zal leren of het veilig genoeg is. Maar gelukkig zijn we al behoorlijk handig geworden in het organiseren van vieringen op afstand. We sturen elkaar cadeaus en kaarten op, videobellen wat vaker en houden het klein met de mensen die het dichtst bij ons staan. En ondanks dat ik geloof in: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Denk ik ook dat kerst in het klein, de essentie van het feest meer pakt.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Zo kom jij veilig de zomer door

De zomer staat voor de deur en dat betekent lange zomerdagen met heerlijke zomeravonden. Even...

Ook het kantoor hoort schoon

Niet elk bedrijf heeft het budget om uit te geven aan een schoonmaakploeg. Dit...

Alles wat je moet weten over het prachtige eiken hout

Een materiaal waar iedereen veel gebruik van maakt maar waar we eigenlijk maar weinig...

Wat is de beste beveiligingscamera voor thuis?

Het aantal inbraken is de afgelopen tijd flink toegenomen. Waar sommige mensen dachten dat...