De pantalon!

Pantalons worden al jaren gedragen bij gelegenheden waar het goed is om wat nettere dingen aan te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het werk, een bruiloft of een begrafenis. Het wordt nu steeds normaler om een pantalon overdag in het dagelijks leven te dragen.  En met goede reden! Een pantalon ziet er netjes uit, waardoor de kleding er meteen uitziet als een echte outfit. Daarnaast zijn deze broeken erg comfortabel, als deze de goede maat en lengte is. Maar wat zijn pantalons precies? En hoe draag je deze?

Pantalons

Voor iedereen die er nog niet echt een duidelijk beeld bij heeft: pantalons zijn stoffen broeken. Deze worden vaak gedragen als onderdeel van een (driedelig) pak, maar komen nu ook zeker in de mode voor alledaagse gebruiken. Over het algemeen vallen pantalons niet erg op. Dat wil zeggen, deze zijn gemaakt van rustige kleuren en patronen. Dit maakt het zo dat een pantalon erg makkelijk te combineren is met allerlei zaken.

Pantalon of chino?

Een pantalon en een chino lijken op de eerste blik best wel op elkaar. Toch zijn er wel wat verschillen te vinden in de soorten broeken. Zo zijn pantalons gemaakt van een dunnere stof, gecombineerd met wol. Deze stof zorgt voor een duidelijke vouwlijn aan de voorkant van de benen, in het midden van de broekspijpen. Chino’s worden gemaakt van een wat dikkere stof, zoals stevig katoen. Het katoen zorgt ervoor dat er geen vouwlijn te zien is. Dat zijn de grootste verschillen, vooral omdat dit de uitstraling van de broeken erg veranderd. Pantalons zien er wat netter uit dan chino’s, die een iets stoerdere uitstraling hebben.

Waar let je op?

Maar waar let je eigenlijk op bij het aanschaffen van een pantalon? Een pantalon hoort goed aan te sluiten op het lichaam. Als de broek te los zit, dan ziet dit er relatief onverzorgd uit. Zit deze te strak, dan is alles te zien en zal de broek niet meer erg comfortabel zijn. Over het algemeen horen pantalons net boven de heupen te vallen en horen daar goed aan te sluiten. De pijpen horen absoluut niet hoger te komen dan de enkels en zouden eigenlijk precies tot de bovenkant van de schoen moeten vallen. De pijpen van de pantalon vallen recht naar beneden, maar kunnen tegenwoordig ook wat slanker zijn naar beneden toe. De kleur van een pantalon is vaak zwart, blauw of grijzig. Dit zorgt ervoor dat het gecombineerd kan worden met een hele hoop tops, zoals overhemden, polo’s en normale T-shirts. Het is eindeloos variëren met een pantalon!

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Beleggen in de voetbalsector

Er zijn ontzettend veel verschillende sectoren waarin je zal kunnen gaan beleggen. Bijna alle...

Regel goedkope zakelijke energie met deze tips

Iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand is zelf verantwoordelijk voor de zakelijke energierekening. Wanneer...

Bestrijd ongedierte op de juiste manier

Ongedierte is zeer vervelend. Wanneer je last hebt van ongedierte zal dit dan ook...

Zo vind je de beste groepsaccommodatie

Wil je met een grote groep op vakantie of op weekendje weg? Dan is...