De veranderingen in de samenleving

We hebben er het afgelopen jaar allemaal mee te maken gehad. Veel dingen zijn aan het veranderen door het aanhoudende Covid-19 virus. We zien nog steeds weinig versoepelingen in de maatregelen en dit beperkt een hoop mensen om leuke dingen te doen. Uitgaan en feesten is al een tijdje niet meer mogelijk. We kunnen helaas ook nog steeds niet op een terrasje genieten van een koud biertje of een lekkere borrelplank en sporten is alleen in teamverband en in de buitenlucht mogelijk.  Maar natuurlijk zijn er nog volop dingen die je wel kunt doen. Het aantal aangevraagde visvergunningen is explosief gestegen. Vissen is veilig en je kunt het “op afstand” van elkaar doen. Verder is de populariteit van het fietsen en wielrennen heel hard gegroeid. Veel mensen trekken er nu op de fiets op uit. De verkoop van fietsen en dan met name elektrische fietsen is flink gestegen.

Elektrische Fiets

De elektrische fiets wint dus steeds meer aan populariteit. Tot een aantal jaren terug waren het vooral de oudere mensen die tot aanschaf van een elektrische fiets overgingen. Momenteel zijn het ook de forensen die voor de elektrische fiets kiezen. Het is voor hen een mooi middel om de files te vermijden, te besparen op de brandstofkosten en het is bovendien gezond en ontspannend. Vooral in deze tijd is het heerlijk ontspannend om een tochtje te maken op je fiets. Het assortiment elektrische fietsen is de laatste jaren enorm uitgebreid en voor iedere doelgroep is er nu een passend model te verkrijgen. Er is een elektrisch stadsfiets, een Stadsfiets dames en nog veel meer modellen. Een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd is een fiets met extra elektrische ondersteuning. Wanneer je begint met trappen word je ondersteund door een motor die wordt aangedreven door een oplaadbare accu. Een sensor bepaald de hoeveelheid ondersteuning die je nodig hebt. De tijd dat een accu meegaat hangt af van een aantal factoren, waaronder de snelheid van rijden. Hoe hoger de snelheid des te eerder de accu leeg is. Het grote verschil met een gewone fiets is vooral de snelheid en het gemak waarmee je kan fietsen.

Fietsen in de natte en koude maanden

Uiteraard zal de komende maanden het aantal fietsers weer wat afnemen gezien de slechter wordende weersomstandigheden. Regen, wind, vroeg donker het lijkt niet altijd even ideaal om te fietsen. Maar met name op je elektrische fiets heb je van veel van deze omstandigheden veel minder last. De harde en gure wind is veel makkelijker te trotseren. En tussen de regenbuien door zijn er ook de komende maanden nog voldoende droge periodes om lekker op je fiets te stappen.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Volgend artikelAlles over de kipper!

Meer nieuws

Wil je beginnen met beleggen? Kies voor KNAB

Beginnen met beleggen kan heel spannend zijn. Het kan gaan om flink wat geld...

Bijdrage aan een duurzamer leven

Je zult het steeds vaker zien dat mensen duurzaam willen gaan leven. Duurzaam leven...

Lekker op stap

Een biertje drinken met vrienden op een terras, dansen in een club of helemaal...

Welk ondergoed draag je tijdens het sporten?

Goede onderbroeken zijn niet gemakkelijk te vinden. Broeken, T-shirts, of jassen kan je passen,...