Een mooie kans op zakelijk gebied en snel geld nodig? Dit zijn de opties!

Als ondernemer is het belangrijk dat je kansen weet te herkennen. Als er zich een mooie kans voordoet, dan moet je daarop inspringen. Een kans kan zich zomaar voordoen en wanneer je hier een goed gevoel bij hebt, dan moet je daarvoor gaan. Helaas is het niet altijd mogelijk direct aan de bak te gaan. Zo komt het vaak voor dat een tekort aan geld ervoor zorgt dat het plan niet doorgaat. In dit artikel lees je wat je kunt doen om zakelijk geld te lenen.

 

Geld lenen bij de bank

Een manier om een zakelijke lening te kunnen krijgen is door naar de bank te gaan. Als je geld wilt lenen van de bank dien je wel met een strak plan te komen. Daarnaast zijn de voorwaarden ook vaak verreweg van gunstig. Zorg er bij een lening bij de bank voor dat je precies weet wat je aangaat. Teken niet zomaar iets, want dat kan ervoor zorgen dat je later in de problemen komt. Vooral wanneer je buiten je weten om, tekent om ook privé aansprakelijk te zijn voor de lening.

 

Geld lenen van een kennis

Sommige mensen zijn in de luxe positie dat zij zich in een kring bevinden waarbij er genoeg vermogenschieters zijn. Als jij dat geluk hebt, dan is het slim om daar gebruik van te maken. Mocht je geld lenen van een bekende, dan is het wel belangrijk dat je hier een goed contract voor opstelt. Het laatste wat je wilt is dat er vervelende situaties ontstaan omdat er niks duidelijk op papier is gezet. 

 

Een zakelijke lening bij een externe partij

Naast dat je bij een bank geld kan lenen zijn er ook andere partijen die geld uitlenen. Bij een aantal van deze partijen kun je geld lenen zonder dat hier veel gedoe bij komt kijken. De maximale hoogte van de lening verschilt per aanbieder. Toch kun je al snel zo’n 250.000 euro lenen zonder complexe contracten te hoeven ondertekenen. Let er wel op dat er bij dergelijke leningen een hoog rentepercentage gerekend kan worden. Lees daarom goed door wat de voorwaarden zijn en voorkom dat je te veel betaald voor zakelijk lenen.

 

Een betalingsregeling aanvragen

Wanneer je ergens geld voor nodig hebt, kan het een slimme zet zijn om te kijken of je een betalingsregeling kunt treffen bij de partij waar je inkopen wilt doen. In veel gevallen is het mogelijk om de factuur enkele maanden later te betalen. Het zou dan ook zonde zijn als je een dure lening afsluit terwijl dit ook tot de opties behoort. Kijk daarom eerst of dit mogelijk is. Is dit niet mogelijk, dan dien je verder te kijken. 

 

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Verschillende manieren om passief geld te verdienen

Er zijn veel mensen die graag iets meer te besteden zouden hebben. Dat is...

Ook jij kan een sloopauto verkopen

Het hebben van een auto is nog altijd erg belangrijk. Wanneer je een eigen...

Met een SEO-strategie kan jouw bedrijf online groeien

Als bedrijf zijnde word je tegenwoordig vooral op het internet gevonden door klanten. Daarom...

Beleggen in de voetbalsector

Er zijn ontzettend veel verschillende sectoren waarin je zal kunnen gaan beleggen. Bijna alle...