Een voertuigvolgsysteem, waarom schaf je dit aan?

Een voertuigvolgsysteem kan erg gunstig zijn voor bedrijven. Een voertuigvolgsysteem kan een GPS systeem zijn waarbij je alle auto’s waar jouw werknemers in rijden, gevolgd kunnen worden. Hierdoor kan je efficiënter en uiteindelijk duurzamer te werk gaan. In dit artikel lees je wat de precieze voordelen zijn van een voertuigvolgsysteem. Daarnaast behandelen we enkele bijkomende vragen omtrent een voertuigvolgsysteem.

 

Hoe werkt een voertuigvolgsysteem

Een voertuigvolgsysteem is een systeem waarbij jij alle voertuigen kan volgen door de dag heen. Zo weet je bijvoorbeeld wie er op tijd op afspraken komt en wie niet. Ook kun je gemakkelijk op een map via je eigen laptop, tablet of mobiele telefoon zien waar alle medewerkers zich bevinden in de stad en hoe hard ze precies rijden. Het nadeel van zo’n systeem is dat niet elke werknemer er even blij mee is. Ze krijgen namelijk continu het idee dat ze in de gaten worden gehouden.

 

Bijkomende vragen betreft een voertuigvolgsysteem

Het kan zo zijn dat je je afvraagt wat jouw medewerkers wel niet denken als jij een track & trace systeem zal aanschaffen. Dit is erg gemakkelijk op te lossen; vraag het aan ze. Communiceer met ze dat je hier aan denkt en bespreek waarom je het wilt aanschaffen. Uit onderzoek is er naar voren gekomen dat het merendeel van de mensen zelf ook voordelen in volgsysteem zien. Hierdoor kunnen werknemers zelf namelijk een beter beeld krijgen van wat er minder goed gaat en daar verbetering in aanbrengen. 

Het kan voorkomen dat je denkt dat een voertuigvolgsysteem jou erg veel tijd gaat kosten, toch blijkt het dat dit absoluut niet waar hoeft te zijn. Een voertuigvolgsysteem zet alles namelijk erg overzichtelijk in grafieken en bestanden. Dit zorgt ervoor dat als je een bepaalde soort informatie nodig hebt, je dit snel en makkelijk terugvindt in het systeem. Hierdoor gaat er helemaal geen tijd verloren.

 

Voordeel aan een voertuigvolgsysteem

Een groot voordeel aan een voertuigvolgsysteem is dat het goed is voor de toekomst. In de toekomst zal het erg veel gaan om duurzaamheid en dit is waar dit systeem aan bij kan dragen.  Doordat het rijgedrag geanalyseerd wordt, zie je hoe iedereen rijdt en kunnen ze duurzamer rijden en hierdoor brandstof minderen. Dit zal zorgen voor minder geld aan brandstof, waardoor er weer geld vrijkomt voor andere zaken. Tevens zorgt het voor minder uitstoot en is dit erg gunstig voor het milieu. 

 

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Hoe moet je een lening aanvragen?

Het aanvragen van een lening doe je als het saldo op je bankrekening het...

Alles wat je moet weten over het prachtige eiken hout

Een materiaal waar iedereen veel gebruik van maakt maar waar we eigenlijk maar weinig...

Ook het kantoor hoort schoon

Niet elk bedrijf heeft het budget om uit te geven aan een schoonmaakploeg. Dit...

Is Business Car Sharing de toekomst van het zakelijk vervoer?

Is Business Car Sharing de toekomst van het zakelijk vervoer? Het idee van autodelen...