Een winstgevend bedrijf

Het is voor een bedrijf al heel wat om even te slaan. Het geld dat uitgegeven was, is terug verdiend. Hierdoor draait een bedrijf geen verlies, maar is het ver van winstmakend af. Om goed van een eigen bedrijf te kunnen leven, is het wel belangrijk dat er winst gemaakt wordt. Wat zijn snelle tips om dit voor elkaar te krijgen?

De klant

‘De klant is koning’: het wordt overal gezegd en gezien. Maar wat betekent het precies? Het betekent meegaan met de markt en de klant blij maken en houden. Start een bedrijf in een niche waar nog niet veel mensen in zitten, maar waar wel relatief veel vraag voor is. Zo komen mensen op zaken af en hoeft er minder gestreden te worden om klanten te krijgen. Wanneer de klanten bij het bedrijf gekomen zijn, houd deze blij. Dan blijven ze bij het bedrijf hangen en zullen er vaker zaken komen doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat zaken voor de klantenservice snel en netjes worden afgerond, als deze er al zijn. Dat vinden klanten fijn en daardoor zullen zij sneller terug willen komen.

Spending potje

Schuif elke maand wat geld opzij voor een spending potje. Dit geld wordt dan allen gebruikt om te groeien en om te investeringen in het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het maken van advertenties, kopen van betere spullen, inhuren van extra personeel of geld om te investeren in duurdere spullen die zich over de jaren heen af zullen betalen. Het spending potje zorgt ervoor dat het geld gebruikt worden voor dingen die een bedrijf echt nodig zal hebben om beter te worden.

Zakelijke rekening

Wanneer een bedrijf al een jaar draaiende is, dan is het mogelijk om een zakelijke rekening aan te vragen. Dit zal helpen om de persoonlijke geldzaken en de geldzaken van het bedrijf uit elkaar te houden. De beste zakelijke rekening zal voor iedereen wat anders zijn. Veel banken bieden net wat andere aspecten aan bij de rekening. Hier hoort dus zelf wat research naar gedaan te worden. De beste rekeningen betekenen niet altijd de duurste rekeningen. De goedkoopste zakelijke rekening zzp kan voor veel mensen ook goed werken. Het kan zelfs gratis! De rekening helpt, zoals gezegd, om controle te krijgen over de financiën en de persoonlijke en zakelijke geldzaken niet door elkaar te houden.

Blijf groeien

Natuurlijk de belangrijkste tip om mee te geven aan elk bedrijf, is om te blijven groeien. Volg cursussen en trainingen om zo beter te worden in het managen van het bedrijf en om een betere grip te krijgen op de markt. Veel cursussen zijn zeker wat duur, maar er is een investering. De informatie kan gebruikt worden om een beter bedrijf te worden en om zo meer winst te maken!

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Op zoek naar een duurzaam en gezond relatiegeschenk? Dit zijn de beste tips 

Ben je bewust bezig met een gezonde levensstijl en ontvang je wel eens relatiegeschenken?...

De mogelijkheden rondom de woning ontruimen na overlijden

Een persoon die volledig alleen woont, komt te overlijden. Dat is helaas een onderdeel...

De feestdagen in het klein

De afgelopen jaren verliepen enorm anders dan we normaliter gewend zijn. Dat bleef niet...

Bij letselschade zal je soms een advocaat nodig hebben

Iedereen hoopt uiteraard dat het nooit voorkomt, maar het kan nou eenmaal wel eens...