EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is flexibel, sterk en heeft een lange levensduur van ongeveer 40 jaar. De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer. Het is een synthetische rubber wat goed oprekbaar is en vocht eenvoudig kan weerstaan. Daarnaast is het bestand tegen ozon en uv-straling en is het daarom gunstig om te gebruiken als dakbedekking. Vooral voor platte daken en daken met een geringe dakhelling is het ideaal om te gebruiken. Daarbij wordt EPDM dakbedekking naadloos gelegd en is er weinig kans op lekkage. Je kunt EPDM eenvoudig gebruiken voor het bekleden van nieuwe daken, maar ook voor het renoveren van bestaande daken.

De dikte

EPDM dakbedekking is vaak verkrijgbaar in verschillende diktes en hier moet je goed naar kijken. Voor ieder dak wil je een verschillende dikte aanschaffen, maar moet wel weten hoe je dit bepaald. De diktes waar je meestal uit kunt kiezen zijn de diktes 1.15 en 1.50 mm. De 1.15 mm variant wordt het meest gebruikt en is ook geschikt voor de meeste daken. Wordt er veel gelopen op het dak? Dan is deze variant niet geschikt en wil je vooral kijken naar een dikkere EPDM dakbedekking. Hiervoor kun je de 1.50 mm dikte ideaal gebruiken en daarnaast kun je dit goed gebruiken voor daken met een ballastlaag. Het afwerken van hoeken op het dak met de dikkere variant is wel een stuk moeilijker. De levensduur blijft echter hetzelfde en is dit niet op basis van de dikte van de folie.

EPDM pakket aanschaffen

Ben je plan om EPDM folie op je daken te leggen? Dan heb je hier natuurlijk het materiaal voor nodig en ook de hulpmiddelen. Een EPDM pakket heeft dit allemaal en hierin zitten verschillende spullen die je nodig hebt met het dakdekken. Met een EPDM pakket weet je zeker dat je niets te kort komt en zit er genoeg EPDM lijm in het pakket. Daarnaast heb je verschillende EPDM pakketten en kun je kijken naar de 1,15 of 1,50 mm variant.

EPDM plaatsen

De rubber folie van EPDM dakbedekking kun je op drie verschillende manieren plaatsen. Ten eerste kun je het volledig lijmen en is dit ook gelijk het meest toegepaste systeem. Hierbij kun je met de speciale EPDM contactlijm de rubberfolie vastlijmen aan de ondergrond van het dak. Ten tweede kun je de rubber folie naadloos op het dak leggen en verzwaren met kiezels. De randen van de folie wil je wel met een goede waterdichting lijmen, zodat de kans op lekkage afneemt. Ten slotte kun je het mechanisch bevestigen, hierbij maak je gebruik van onderplaten die mechanisch aan het dak zijn bevestigd. 

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

De pantalon!

Pantalons worden al jaren gedragen bij gelegenheden waar het goed is om wat nettere...

Kopen of leasen?

Wanneer je werkt is het vaak handig om op een gegeven moment een auto...

Goede deals voor een hotel in Utrecht vinden

Wanneer je op vakantie wil gaan is het natuurlijk fijn als je hier een...

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Wanneer je een huis wilt kopen kun je kiezen tussen nieuwbouwhuizen en bestaande huizen....