Hoe moet je een lening aanvragen?

Het aanvragen van een lening doe je als het saldo op je bankrekening het net even niet toelaat om een investering te doen die op dat moment echter wel noodzakelijk is. Stel je hebt een auto nodig om dagelijks op je werk te komen en die auto laat je op zomaar een dag in de steek. Het aanvragen van een lening kan je dan helpen om snel weer over een auto te beschikken. 

Je kunt op verschillende manieren een lening aanvragen

Het aanvragen van een lening kan op verschillende manieren, zoals je ook kunt kiezen voor verschillende leenvormen. De twee meest gekozen leenvormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Voor jij echter al bezig bent met het uitzoeken van een andere auto, is het goed te beseffen dat het aanvragen lening niet iets vanzelfsprekends is. Je krijgt niet zomaar een lening in elk geval.

Altijd eerst een kredietcheck bij het BKR

Ongeacht welke leenvorm je ook kiest, er wordt in zo goed als alle gevallen altijd eerst een kredietcheck uitgevoerd, vaak door Bureau Krediet Registratie. Dit bureau houdt bij of jij doorgaans jouw rekeningen snel en tijdig betaalt. Is dit het geval, dan zal het aanvragen van een lening geen enkel probleem zijn en zal het BKR positief adviseren. Neem jij het wat minder nauw met de betaalmoraal, dan krijg je een negatieve codering. En met een negatieve codering is het nagenoeg onmogelijk om een lening te krijgen.

Bij een doorlopend krediet kun je afgelost geld opnieuw opnemen

Nog voor je een lening aan gaat vragen, kun je bij het BKR inzicht krijgen in jouw codering. Dit kost je wel wat geld, je weet dan wel direct waar je aan toe bent. Je kunt je bij een negatieve codering in elk geval de moeite besparen om een lening aan te vragen. Zoals gezegd kiezen de meeste mensen voor de leenvormen doorlpend krediet en persoonlijke lening. Dit zijn overigens twee totaal verschillende leenvormen. Houd jij van duidelijkheid? Dan doe je er goed aan een persoonlijke lening af te sluiten. Het doorlopend krediet daarentegen, bied je wat meer flexibiliteit. Je kunt dan zelfs eerder afgelost geld opnieuw opnemen. Dat betekent wel dat er geen einddatum bij deze lening is, iets dat bij een persoonlijke lening wel het geval is. Nog een belangrijk verschil; bij een doorlopend krediet verandert de rente bij een persoonlijke lening niet. En zo verschillen deze leenvormen nogal van elkaar en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Pak grootst uit met je private lease

Je hebt er vast wel van gehoord: private lease. Een auto huren voor een...

Kopen of leasen?

Wanneer je werkt is het vaak handig om op een gegeven moment een auto...

De veranderingen in de samenleving

We hebben er het afgelopen jaar allemaal mee te maken gehad. Veel dingen zijn...

Hoe zit jouw zomer kledingkast eruit?

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we onze zomerkleding...