Is het te laat om Bitcoin te kopen? Je bent nog vroeg!

Het is misschien wel de grootste ontwikkeling in deze eeuw! De digitale munt Bitcoin, die werkt op de blockchain technologie. In ieder geval is het de meest winstgevende investering van deze eeuw. Ongeveer tien jaar geleden kon je Bitcoin nog kopen voor enkele Euro`s, tegenwoordig is één Bitcoin tienduizenden Euro`s waard. Maar de rit is nog niet voorbij! De adoptie van Bitcoin begint langzaam steeds groter te worden. In de afgelopen tien jaar waren vooral particulieren geïnteresseerd in Bitcoin en later ook alternatieve coins. Sinds dit jaar is dat echter anders. Naast bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren, zijn er ook steeds meer landen die positief zijn over de Bitcoin. In een wereld die steeds meer digitaal wordt, past Bitcoin perfect als middel om te sparen en betalen. Door de onderliggende blockchain technologie zijn transacties nog nooit zo goedkoop, veilig en transparant geweest.

Is dit het juiste moment op Bitcoin te kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen Bitcoin kopen. Daarom wordt de digitale munt gezien als betaalmiddel, maar ook als spaarmiddel of als bescherming van je vermogen. De bijnaam ‘het digitale goud’ is daarom zeer toepasselijk. Door de enorme prijsbewegingen durven veel mensen de stap tot investeringen niet te nemen. De enorme prijsbewegingen horen bij een nieuwe markt en het is aannemelijk dat dit in de toekomst minder zal worden. Indien je graag in Bitcoin wil investeren, maar de enorme stijgingen en dalingen zorgen voor hoogoplopende emoties, dan is misschien de DCA-methode iets voor jou. Dollar Cost Average betekent dat je wekelijks of maandelijks een bepaald bedrag investeert terwijl je niet kijkt naar de Bitcoin koers en de ripple koers. Deze methode zorgt dat je emoties jou niet in de hand hebben en je langzaam je positie uitbreidt.

Je bent nog vroeg!

De cryptomarkt is een beginnende markt. De adoptie van de digitale munt is pas net begonnen. Daarnaast wordt om de vier jaar de beloning voor het minen gehalveerd. Hierdoor komen er minder snel nieuwe Bitcoin in de aanbieding. Dit creëert naast de maximale hoeveelheid van 21 miljoen Bitcoin een extra vorm van schaarste. Deze aspecten zijn fundamenteel gezien al zeer interessant. Daarnaast zal het aanbod nooit groter worden, dit blijft altijd maximaal 21 miljoen. Echter de adoptie zal toenemen. Zowel onder overheden, bedrijven als particulieren zal de interesse groter worden. Door de stijgende inflatie wordt door iedereen gezocht naar alternatieve opties. Een digitale munt die wereldwijd als direct of indirect betaalmiddel geldt en daarnaast harder in waarde stijgt dan de inflatie, is een zeer interessante optie voor vele partijen. Dit zal resulteren in een steeds groter wordende vraag. Door nu op een vast moment elke week of maand te investeren, ben jij een stap voor op de meeste landen, bedrijven en particulieren!

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Ook het kantoor hoort schoon

Niet elk bedrijf heeft het budget om uit te geven aan een schoonmaakploeg. Dit...

Het jaar van de klantenservice 

2020 was voor veel mensen een vreemd jaar. De koopkracht is aanzienlijk achteruitgegaan maar...

Een vloer uitkiezen bij de grootste vloerenwinkel van Nederland!

Heb je een nieuwe vloer nodig? Dan moet je bij de grootste vloerenwinkel van...

Zo kom jij veilig de zomer door

De zomer staat voor de deur en dat betekent lange zomerdagen met heerlijke zomeravonden. Even...