Kopen of leasen?

Wanneer je werkt is het vaak handig om op een gegeven moment een auto te kopen of huren. Zeker als je veel moet reizen voor je werk. Wat zijn de voor- en nadelen van een leaseauto? Kun je beter een auto kopen of is een leaseauto voordeliger? In dit blog lees je daar meer over.

Een auto leasen: hoe werkt dat?

Zodra je een lease.auto koopt ben je de economische eigenaar van de nieuwe auto. Dit kan ook als je starter of ondernemer bent. Een groot voordeel aan een auto leasen is dat je vaste maandelijkse lasten hebt. Daarnaast worden in veel gevallen de onderhoudskosten vergoed en ben je verzekerd. Kijk hierbij goed naar de deal die je sluit. Wanneer je bijvoorbeeld voor financial lease kiest, ben je zelf verantwoordelijk voor je onderhoudskosten en verzekering. Je betaalt de leaseauto in maandelijkse termijnen terug. Van tevoren kun je kiezen hoeveel je per maand wilt afbetalen. Wanneer je je maandelijkse bedrag hebt bepaald kun je kiezen uit de verschillende auto’s. Bij de financial lease kun je al een auto leasen voor 88 euro per maand. Wil je in een hele dure auto rijden, zoals een Lamborghini of Ferrari? Reken dan op een prijs van ongeveer 7000 euro per maand.

Kopen

Wanneer je een auto koopt ben je de volledige eigenaar van de auto en mag je zelf bepalen hoelang je hem houdt. Daarnaast kun je ook privékilometers rijden en kun je de zakelijke kilometers die je rijdt vaak declareren bij je werkgever. Een groot nadeel van een auto kopen is dat je zelf de onderhoudskosten moet betalen. Bij een leaseauto is dat niet altijd het geval.

Huren

Heb je een auto nodig voor bijvoorbeeld een zomerbaantje? Dan is het ook verstandig om te overwegen een auto te huren in plaats van kopen. Huren kan namelijk voordelig zijn als je een auto nodig hebt voor een kortere periode. De prijs van een auto huren hangt af van hoe lang je hem nodig hebt, hoeveel kilometers je gaat rijden en de voertuigklasse. Let er wel op dat je borg moet betalen en een huurcontract moet ondertekenen. Kijk dus vóór je tekent of de auto al schade heeft.  

Goed om te checken!

Wanneer je je keuze hebt gemaakt, is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Ga je een auto leasen, kopen of huren? Kijk dan ook goed naar het type brandstof dat de auto nodig heeft. Dit kan een stuk schelen in je maandelijkse lasten. Daarnaast is het handig om te weten wat het bouwjaar van de auto is. Dit zegt vaak iets over de kwaliteit van de auto.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Vorig artikelDe pantalon!
Volgend artikelHobby’s voor in de zomer

Meer nieuws

Organisch scoren met een zoekwoord onderzoek

Heb jij een website en wil jij deze optimaliseren om organisch goed te scoren...

De accessoires die bij een hond horen

  Op een gegeven moment komen veel mensen op een punt in hun leven dat...

Waarom elk bedrijf een afvalbak moet huren

Afval wordt de hele dag door gemaakt. Er worden allerlei dingen weggegooid, van papier...

Een vloer uitkiezen bij de grootste vloerenwinkel van Nederland!

Heb je een nieuwe vloer nodig? Dan moet je bij de grootste vloerenwinkel van...