Ook het kantoor hoort schoon

Niet elk bedrijf heeft het budget om uit te geven aan een schoonmaakploeg. Dit is helemaal niet erg, maar het is natuurlijk wel belangrijk om ook het kantoor schoon te houden! Dit is extra belangrijk omdat de pandemie nog niet over is. Zonder elke week of maand uren te besteden aan het schoonmaken van de werkplekken, is het mogelijk om door de week heen op te ruimen en schoon te maken. Ja, echt!

De werkplekken

De eerste tip voor een schoon kantoor is om elke dag het bureau leeg achter te laten. Wanneer het (eindelijk) tijd is om naar huis te gaan, is het handig om het bureau nog even een snelle opruimbeurt te geven. Doe alle pennen terug in het pennenbakje, leg de gebruikte papieren op de goede plek en gooi enig troep weg. Dit geeft een fijn gevoel voor de ochtend erna, wanneer het weer tijd is om te werken, maar oogt ook een stuk meer opgeruimd. Het opruimen hoeft niet lang te duren, maar het geeft wel veel effect. Plus, zo wordt de kans verkleind dat je iets kwijt raakt.

Reinigen

Een opgeruimd bureau maakt het een stuk makkelijker om over de oppervlakte een doekje te halen, want het reinigen van alle contactoppervlakken is zeker een belangrijk punt van schoonmaken. Weer iets dat niet lang hoeft te duren, maar echt een effect kan hebben. Door simpelweg een poetsdoekje en wat schoonmaakmiddel te gebruiken, voorkom jij dat virussen blijven hangen. Denk bij het woord ‘contactoppervlakken’ niet alleen aan het bureau, maar ook de deurklinken, lichtknoppen, kranen en de koffiemachine.

Voor extra schone oppervlakken kan er gekeken worden naar de correcte poetsdoeken. Poetsdoeken komen namelijk in verschillende lagen, oftewel diktes, kunnen specifiek voor vettige ondergronden zijn of kunnen extra absorberend zijn voor de vochtige werkplekken. Geef bacteriën geen kans!

Voorraad

Het hebben van een voorraad van spullen kan een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van genoeg poetsdoeken, schoonmaakspullen, stofzuigerzakken of afvalzakken. Het hebben van een voorraad zorgt ervoor dat er nooit misgegrepen kan worden. Voorraad kan daarnaast op een makkelijke manier bijbesteld worden. Doe het online! Afvalzakken bestellen duurt bijvoorbeeld maar een aantal minuten. Het is sneller dan de producten kopen bij een winkel, is vaak goedkoper en is een goede manier om ervoor te zorgen dat schoonmaakspullen nooit op zullen zijn wanneer deze nodig zijn.

Wekelijkse schoonmaak

Het is saai, maar een wekelijkse schoonmaak is wel fris om te doen. Doe dit bijvoorbeeld vrijdag, zodat er maandag weer schoon begonnen kan worden. Een wekelijkse schoonmaak kan bestaan uit het legen van de prullenbakken, een stofzuiger halen over de grond en het afnemen van de toetsenbord en het computerscherm. Vergeet niet om de contactoppervlakten hier ook mee te nemen!

Een schoon kantoor geeft niet alleen een fijne plek om te werken, het is ook beter voor de gezondheid. Dagenlang in de week werken in een ruimte wat stiekem vol zit met bacillen en virussen is fijn voor niemand, zeker als dit makkelijk opgelost kan worden.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

De feestdagen in het klein

De afgelopen jaren verliepen enorm anders dan we normaliter gewend zijn. Dat bleef niet...

De charme van kantenbanden

Als je ooit een moment hebt genomen om de details van een prachtig afgewerkt...

Een vloer uitkiezen bij de grootste vloerenwinkel van Nederland!

Heb je een nieuwe vloer nodig? Dan moet je bij de grootste vloerenwinkel van...

Zo vind je de beste groepsaccommodatie

Wil je met een grote groep op vakantie of op weekendje weg? Dan is...