Regel goedkope zakelijke energie met deze tips

Iedere ondernemer met een eigen bedrijfspand is zelf verantwoordelijk voor de zakelijke energierekening. Wanneer je net bent begonnen met ondernemen, is het goed om te weten dat je flink kunt besparen op je energie zakelijk. Je moet alleen even weten waar je moet beginnen en hoe je dat voor elkaar krijgt. Omdat geen enkele ondernemer graag te veel betaalt voor zijn of haar zakelijke energiecontract lees je in dit artikel een paar interessante en gemakkelijk toe te passen tips waarmee je goedkope zakelijke energie kunt regelen. 

Begin met zakelijk energie vergelijken voor een goede deal

Het is in ieder geval aan te raden om niet zomaar op de eerste de beste energiedeal die je tegenkomt in te gaan. Inmiddels zijn er namelijk zoveel energiebedrijven te vinden in Nederland die zakelijke energie leveren dat er altijd wel ergens anders een goedkoper aanbod te vinden moet zijn. Daarom is het goed om te weten wat je mogelijke jaarlijkse energieverbruik gaat zijn. Met die gegevens kun je namelijk op zoek gaan naar een passende deal. Dit doe je door gebruik te maken van een zogeheten zakelijke energievergelijker – een tool die voor jou op zoek gaat naar een paar passende energiecontracten bij jouw wensen en jaarlijkse energieverbruik. Het maakt hierbij niet uit of je gebruik maakt van grootzakelijke energie of van zakelijke energie zzp; er is voor iedere ondernemer een passend contract te vinden voor een scherpe prijs. Online vind je meerdere websites waar je zo’n zakelijke energievergelijker kunt vinden waarmee je direct kunt beginnen. Het gebruiken van zo’n tool kan je al enkele tientjes tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Blijf nooit hangen bij een zakelijke energieleverancier

Een andere tip die je nooit mag vergeten zolang je zakelijke energie afneemt, is het feit dat je nooit moet blijven hangen bij een zakelijke energieleverancier. Een groot deel van de ondernemers in Nederland doet dit wel, wanneer ze eenmaal tevreden zijn met de diensten en het aanbod van een energiebedrijf. Toch loop je op die manier veel geld mis. Energiebedrijven zullen namelijk altijd blijven stunten met hun prijzen om op die manier zakelijke klanten te lokken. Dat betekent dat er altijd ergens anders een betere deal te vinden is op het moment dat je mag overstappen. Daarnaast kan het energiebedrijf waar je blijft hangen ervoor kiezen om je contract te verlengen aan de hand van verlengingstarieven. Dat zijn energietarieven die helaas hoger liggen dan de gemiddelde aanbiedingstarieven waarvoor je het contract ooit hebt afgesloten. Daarom is dé tip: blijf nooit hangen, maar gebruik altijd een zakelijke energievergelijker om te kijken waar je goedkoper uit bent op het moment dat je mag overstappen.

Wek je eigen energie op met zakelijke zonnepanelen

Tot slot kun je nog op een totaal andere manier geld besparen op je zakelijke energie. Wist je namelijk dat je met zakelijke zonnepanelen je eigen gratis stroom opwekt? Zonnepanelen zetten gratis zonnestralen om in stroom, waarvoor je dus niets hoeft te betalen. Natuurlijk is het aanschaffen van die zonnepanelen niet gratis. Sterker nog – daarvoor moet je vaak een flinke duit in het zakje doen. Hierbij moet je echter onthouden dat die investering eenmalig is en dat je na verloop van tijd de kosten eruit hebt, juist omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie. Na enkele jaren heb je je investering afbetaald en profiteer je alleen nog maar van gratis stroom voor je bedrijf! Op die manier heb je dus je eigen goedkope energie geregeld en draag je een steentje bij aan een beter milieu. Natuurlijk duurt deze manier wel iets langer dan de twee bovenstaande tips, maar mocht je het geld hebben om te investeren in zonnepanelen dan is dat het zeker waard.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Welke zonnebril past bij jou?

Zonnebrillen zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je een zonnebril draagt zorg...

Bijdrage aan een duurzamer leven

Je zult het steeds vaker zien dat mensen duurzaam willen gaan leven. Duurzaam leven...

Een winstgevend bedrijf

Het is voor een bedrijf al heel wat om even te slaan. Het geld...

Een stap voor stap gids: auto en doorlopende reisverzekering bij aon

Verzekeringen kunnen een ingewikkeld onderwerp zijn, maar het hoeft niet zo te zijn. Of...