Waarom elk bedrijf een afvalbak moet huren

Afval wordt de hele dag door gemaakt. Er worden allerlei dingen weggegooid, van papier tot lege pennen tot plastic verpakkingen. Dit afval gaat natuurlijk allemaal naar een prullenbak. En dan? Dan zijn er twee mogelijkheden: of zelf naar de milieustraat rijden of lekker makkelijk een afvalbak huren! Waarom zou je dit doen? Dat staat hier!

Afvalbak huren

Een afvalbak huren is zeer eenvoudig om te doen en brengt vele voordelen met zich mee. De eerste stap van het huren is om een maat te kiezen. Voor kleinere plekken of bedrijven is er misschien genoeg aan een 240 liter afvalbak. Hier passen ongeveer vier vuilniszakken in. De bak is dun genoeg om gemakkelijk door deuren heen te passen en kan dus eenvoudig verplaatst worden. De maat van de bakken kan daarna stevig oplopen tot 360 liter (ongeveer zes vuilniszakken), 660 liter (ongeveer achttien vuilniszakken) of 1700 liter (28 vuilniszakken). Deze laatste twee passen helaas niet door (enkele) deuren en kunnen wat moeilijker te manoeuvreren zijn. Hoe vaak de gekozen afvalbak geleegd wordt, dat ligt aan de huurder! Dit kan eens per maand, maar ook gemakkelijk twee keer per week. Het ligt er maar net aan wat iemand nodig en handig vind. Maar wat is nou precies het voordeel van het huren van een afvalbak?

Voordeel 1: gemak en tijd

Allereerst is het natuurlijk erg makkelijk om te doen! De afvalbak wordt elke keer geplaatst en weer opgehaald door het bedrijf zelf, bijvoorbeeld door MKB afval. Je hoeft dus zelfs niets te doen! Ritjes naar de vuilstort kunnen best wat tijd opnemen, maar deze tijd wordt gewonnen als de afvalbak gehuurd wordt.

Voordeel 2: alles scheiden

Het tweede voordeel is dat afval gescheiden wordt, wat weer goed is voor de recycling en de wereld. Afvalbakken kunnen voor verschillende dingen ingezet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan papier en karton, glas, hout of restafval, wat nergens anders bij hoort. Dit hoort allemaal gescheiden te worden, wat niet altijd even makkelijk is voor grotere bedrijven. Door het te scheiden net voordat het de afvalbak in wordt gegooid, wordt er voor gezorgd dat het afval bij de goede hopen terecht komen.

Voordeel 3: hygiënisch

Als laatste voordeel dat hier genoemd zal worden, is dat het een erg hygiënische manier van werken is. Zeker nu in COVID-19 tijd is het belangrijk dat alles schoon is en met zo min mogelijk contact wordt gedaan. Het is mogelijk om zonder contact de afvalbak op te laten halen en weer terug te laten zetten. Daarnaast past er natuurlijk veel in een afvalbak. Het kantoor of de plek kan dus zoveel af worden genomen als je maar zal willen, de doekjes passen allemaal in de afvalbak!

Voor nog meer voordelen is het zeker aan te raden om een afvalbak te huren. Vaak kan dit maandelijks weer opgezegd worden als het toch niet zo bevalt. Maar dit zal vast niet het geval zijn!

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer nieuws

Alles wat je wilt weten over een bitcoin

Een bitcoin, je hebt er vast wel eens van gehoord. Voor veel mensen is...

Zo vind je de beste groepsaccommodatie

Wil je met een grote groep op vakantie of op weekendje weg? Dan is...

Met een SEO-strategie kan jouw bedrijf online groeien

Als bedrijf zijnde word je tegenwoordig vooral op het internet gevonden door klanten. Daarom...

Combineer jouw inboedelverzekering simpel met andere opties

In de woning heeft iedereen altijd veel verschillende bezittingen staan. Niet al deze bezittingen...