Waarom kiezen voor een tweedehands bedrijfswagen? De grootste voordelen op een rijtje

Als eigenaar van een bedrijf, is het belangrijk om te besparen op kosten waar mogelijk. Een van de manieren om dat te doen, is door te kiezen voor een tweedehands bedrijfswagen in plaats van een nieuwe. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands bedrijfswagen, en in dit artikel zullen we enkele van de grootste voordelen bespreken.

Lagere aanschafkosten

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het kopen van een tweedehands bedrijfswagen is de lagere aanschafkosten in vergelijking met een nieuwe. Een nieuwe bedrijfswagen kan duizenden euro's kosten, terwijl een tweedehands bedrijfswagen vaak een stuk goedkoper is. Door te kiezen voor een tweedehands bedrijfswagen, kunt u dus flink besparen op de aanschafkosten.

Groot aanbod

Een ander voordeel van het kopen van een tweedehands bedrijfswagen is dat er een groot aanbod is. Er zijn tal van bedrijven die tweedehands bedrijfswagens aanbieden, waardoor er veel keuze is in merken, modellen en prijsklassen. Van een volkswagen transporter occasion, tot een vw crafter. Door dit grote aanbod is de kans groot dat je de bedrijfswagen vindt die precies past bij jouw wensen en behoeften.

Lagere afschrijving

Een ander voordeel van het kiezen voor een tweedehands bedrijfswagen is dat de afschrijving vaak lager is dan bij een nieuwe bedrijfswagen. Nieuwe bedrijfswagens verliezen hun waarde snel in de eerste paar jaar na aanschaf. Als u een tweedehands bedrijfswagen koopt die al een paar jaar oud is, is de grootste afschrijving vaak al achter de rug. Dit kan u helpen om uw totale kosten over de levensduur van de bedrijfswagen te verlagen.

Lagere verzekering- en belastingkosten

Een tweedehands bedrijfswagen kan u ook helpen om te besparen op verzekering- en belastingkosten. De verzekeringspremies voor tweedehands bedrijfswagens zijn vaak lager dan voor nieuwe bedrijfswagens. Dit komt omdat de waarde van de bedrijfswagen lager is, waardoor de kosten van een eventuele schadeclaim ook lager zijn. Daarnaast zijn de belastingen voor tweedehands bedrijfswagens vaak ook lager dan voor nieuwe bedrijfswagens.

Betrouwbaarheid

Tweedehands bedrijfswagens worden vaak verkocht met een volledige onderhoudshistorie. Dit betekent dat u kunt zien wat er aan de bedrijfswagen is gedaan en wanneer het onderhoud is uitgevoerd. Hierdoor kunt u beter inschatten hoe betrouwbaar de bedrijfswagen is en wat u kunt verwachten qua onderhoudskosten in de toekomst. Daarnaast hebben tweedehands bedrijfswagens vaak al enkele jaren op de weg gereden en zijn eventuele kinderziektes al verholpen. Hierdoor zijn ze vaak net zo betrouwbaar als nieuwe bedrijfswagens.

Milieuvriendelijkheid

Als bedrijf kunt u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door te kiezen voor een tweedehands bedrijfswagen in plaats van een nieuwe.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Wat is de beste beveiligingscamera voor thuis?

Het aantal inbraken is de afgelopen tijd flink toegenomen. Waar sommige mensen dachten dat...

Een mooie kans op zakelijk gebied en snel geld nodig? Dit zijn de opties!

Als ondernemer is het belangrijk dat je kansen weet te herkennen. Als er zich...

Alles over de kipper!

Ze komen in allerlei soorten en maten: vrachtwagens. Vaak associëren we de trucks met...

Alles wat je moet weten over het prachtige eiken hout

Een materiaal waar iedereen veel gebruik van maakt maar waar we eigenlijk maar weinig...