Welke zonnebril past bij jou?

Zonnebrillen zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je een zonnebril draagt zorg je ervoor dat er minder licht in je ogen valt en sommige brillen beschermen je ogen ook tegen ultraviolet licht. Bovendien is een zonnebril tegenwoordig ook een hippe accessoire. Hoe weet je welke zonnebril het best bij jouw gezicht past? In dit blog lees je meer over het kiezen van de juiste zonnebril. 

De juiste maat en vorm

Als je een zonnebril zoekt is de juiste maat vinden heel erg belangrijk. Ben je op zoek naar een grote zonnebril of juist een kleine? Welke vorm past het best bij je gezicht? Zonnebrillen zijn er in veel verschillende vormen. De meest voorkomende en tijdloze modellen zijn rond, ovaal of vlindervormig. Daarnaast zijn er ook vierkante en rechthoekige en heel veel andere vormen. Een dames- en heren zonnebril zijn niet heel verschillend van elkaar. Het enige verschil is de grootte van het montuur: de herenzonnebril is vaak iets groter. Je kunt voor de juiste maat natuurlijk de breedte van je hoofd opmeten, maar het is handiger om even een afspraak te maken om te passen. Als je niet langs wilt gaan kun je vaak ook pasbrillen bestellen om de juiste maat te zoeken.

Bescherming

Sommige zonnebrillen beschermen je ogen tegen schadelijke stoffen. Een goed voorbeeld hiervan is een zonnebril met uv-filter. Niet alle zonnebrillen hebben dit en daarom is het slim om van tevoren te kijken of de glazen van je nieuwe bril dit hebben. Ultraviolet licht kan zorgen voor irritaties en veranderingen in het oog. Naast een uv-filter bestaan er ook zonnebrillen met een polariserend filter. Bij het dragen van een zonnebril met dit filter worden horizontaal gepolariseerde lichtstralen weg gefilterd. Lees je bij het kopen van een zonnebril dus goed in over de bescherming die de glazen bieden.  

Kleuren

Naast de juiste maat en vorm van de zonnebril, speelt de kleur ook een belangrijke rol bij het maken van je keuze. Tip: kies gewoon de kleur die het best bij je past. De kleur van de zonnebril zelf maakt namelijk niet zoveel uit. Je kunt hiervoor het best even langs bij een zonnebrillenwinkel om wat modellen te passen. De kleur van de glazen, daarentegen, is wél belangrijk. Vooral grijze en bruine lenzen worden vaak gebruikt. Dit zijn de kleuren die het jouw kleurwaarneming het minst vervormen of verstoren. Kies dus in ieder geval voor een bril met een rustige kleur. Hoe lichter je glazen, hoe meer je last kunt hebben van het licht. Dit heeft echter geen invloed op het uv-filter.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer nieuws

De charme van kantenbanden

Als je ooit een moment hebt genomen om de details van een prachtig afgewerkt...

Ontdek de wereld van hoortoestellen: Tips voor de juiste keuze

Hoortoestellen zijn een belangrijk hulpmiddel voor mensen met gehoorverlies. Ze kunnen de kwaliteit van...

Zakelijke leningen?

Heb je net een nieuw bedrijf of zoek je naar een betere manier om...

Combineer jouw inboedelverzekering simpel met andere opties

In de woning heeft iedereen altijd veel verschillende bezittingen staan. Niet al deze bezittingen...