Zakelijke leningen?

Heb je net een nieuw bedrijf of zoek je naar een betere manier om financieel door te gaan? Dan is een zakelijke rekening de weg om te nemen! Een zakelijke rekening zorgt ervoor dat de financiën van privé en het werk gescheiden gehouden worden, wat zorgt voor veel overzicht. Maar komen jij en jouw bedrijf wel in aanmerking voor een zakelijke lening? En wat zijn de verschillen precies tussen verschillende leningen? De antwoorden lees je allemaal hier!

Aanmerking?

Ieder bedrijf kan, in theorie, zakelijk geld lenen. Bedrijven die er financieel iets stabieler voor staan, hebben de voorkeur bij vele banken omdat er minder risico ontstaat voor de terugbetaling. Zij komen dus makkelijker in aanmerking voor een zakelijke lening, maar ook andere bedrijven kunnen er één aanvragen. Het grootste punt is dat een bedrijf voldoende geld heeft om de rente en de aflossing iedere maand terug te betalen. Heb je dit niet? Dan wordt je hoogstwaarschijnlijk afgewezen voor de lening. Veel financiers hebben daarnaast nog twee voorwaarden. Allereerst moet een bedrijf minimaal één jaar of langer draaiende zijn. Als tweede heeft het bedrijf een jaaromzet van minimaal €50.000. Er zijn zeker aanbieders op de markt die een lening aanbieden ook voor bedrijven die niet aan deze twee voorwaarden voldoen, maar het is zeker makkelijker wanneer jij dit wel hebt.

Soorten leningen

Iets wat veel mensen misschien nog niet wisten, is dat er verschillende soorten zakelijke leningen bestaan. Er is de zakelijke lening, voor financiering van werkkapitaal of inventaris of iets dergelijks. Het werkt zoals elke lening, met rente en is geschikt voor zowel lange als korte termijn investeringen.

Dan is er nog de zakelijk krediet. Hierbij geeft een kredietverstrekker het bedrijf toegang tot een bepaald bedrag. Het geld kan opgenomen worden wanneer je maar wil, in delen of in zijn geheel. Over tijd wordt de lening maandelijks afgelost. Deze lening zorgt voor meer flexibiliteit, maar er is wel meer zekerheid nodig om zakelijk krediet te krijgen en om er zeker van te zijn dat het afgelost kan worden. Deze soort lening is zeker meer geschikt voor korte termijn kosten.

Ook goed voor korte termijn kosten is factoring. Hierbij wordt de factuur van het bedrijf meteen uitbetaald, waarbij een klein deel van het factuurbedrag wordt achtergehouden om kosten te dekken. Het bedrijf schikt dus meteen om het geld waar het recht op heeft. Zo zul je niet snel zonder geld zitten. Er is wel zeker openheid voor nodig, omdat er toch wel wat risico’s aan vast kunnen zitten.

Financiën lijken vaak op het eerste oog ingewikkeld en een brei van informatie, maar eigenlijk kan het best makkelijk geregeld worden. Je ziet bijvoorbeeld als je zakelijk geld wil lenen, dat er een grote mogelijkheid is dat je hiermee in aanmerking komt. Alleen nog even beslissen welke soort lening het beste voor jou werkt en je kan gaan starten!

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Het jaar van de klantenservice 

2020 was voor veel mensen een vreemd jaar. De koopkracht is aanzienlijk achteruitgegaan maar...

Organisch scoren met een zoekwoord onderzoek

Heb jij een website en wil jij deze optimaliseren om organisch goed te scoren...

Bestrijd ongedierte op de juiste manier

Ongedierte is zeer vervelend. Wanneer je last hebt van ongedierte zal dit dan ook...

Een winstgevend bedrijf

Het is voor een bedrijf al heel wat om even te slaan. Het geld...