Zo bepaal je de beste verzekering voor je motor

Je hebt net een nieuwe motor gekocht en je wilt deze graag laten verzekeren, want in Nederland is het verplicht om je motor te laten verzekeren, ook wanneer deze niet in gebruik wordt genomen. Het is belangrijk om je motor te laten verzekeren, zodat je gedekt bent tegen blik- of letselschade die je aan jezelf of aan andere kan veroorzaken. Dit noem je ook wel wettelijke aansprakelijkheid. Met wettelijke aansprakelijkheid verzeker je je motor met de basisdekking van een motorverzekering.

Verschillende soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten motorverzekeringen waar je als bestuurder of eigenaar uit kan kiezen. Kies je alleen voor WA (wettelijke aansprakelijkheid) dan kies je voor een dekking waarbij je motor verzekerd is voor schade die jijzelf met jouw motor aan derden toebrengt. Ook heb je recht op juridische hulp bij het verhalen schade aan je motor op derden.

Kies je voor WA Beperkt Casco? Dan ben je naast diefstal ook verzekerd voor schade dat buiten jouw schuld valt, zoals brand, zelfontbranding, joyriding, storm en natuurschade. Voor de verzekering WA Volledig Casco (Allrisk), kies je voor een volledige dekking en zijn alle buitenkomende onheilen gedekt. Kies de beste verzekering die bij jou past.

Keuzes uit verzekeringen

Omdat er zo veel keuzes zijn voor verschillende motorverzekeringen, kan je gemakkelijk motorverzekeringen vergelijken met elkaar. De motorverzekering all risk, WA, WA + casco, zullen allemaal tot een optie behoren. Het verzekering motor berekenen kan gemakkelijk door je kenteken in te voeren en de juiste postcode. Het is verleidelijk om al gelijk naar de goedkoopst mogelijke motorverzekering te kijken, maar dit hoeft niet altijd de beste optie te zijn. Hoeveel je namelijk zelf moet bijbetalen, hangt er natuurlijk ook vanaf. Meestal kom je met een lage motorverzekering duurder uit dan met een iets duurdere verzekering die meer dekking biedt. Het spreekt vanzelf dat wanneer je een motor hebt met wat minder vermogen, je ook een lagere premie zal krijgen, dan wanneer je motor hebt met veel vermogen. Ook uit deze opties kan je de beste motorverzekering vergelijken.

Door verzekeren tijdens een winterstop is ook verplicht, maar wanneer je je motor van 15 december tot 1 maart niet gebruikt, kan je gebruik maken van 10% korting op de jaarpremie. Je bent tijdens de winterstop alleen WA (wettelijk aansprakelijk) verzekerd. Je kan in deze periode dus gewoon op de motor gaan rijden, maar je bent tijdens deze periode alleen verzekerd voor de schade die je met je motor aan derden toebrengt.

Delen?

Recente Blogs

Anderen lazen ook

Meer nieuws

Wat is de beste beveiligingscamera voor thuis?

Het aantal inbraken is de afgelopen tijd flink toegenomen. Waar sommige mensen dachten dat...

Alles over de kipper!

Ze komen in allerlei soorten en maten: vrachtwagens. Vaak associëren we de trucks met...

Verschillende manieren om passief geld te verdienen

Er zijn veel mensen die graag iets meer te besteden zouden hebben. Dat is...

Zo kom jij veilig de zomer door

De zomer staat voor de deur en dat betekent lange zomerdagen met heerlijke zomeravonden. Even...